Lesvormen

ALGEMENE DANSVORMING (ADV)

Door het uitbeelden van sprookjes en verhaaltjes beleven kinderen hun fantasie en vergroten zij hun belevingswereld. Op speelse wijze leren de kinderen wat het betekent om de ruimte om hen heen te gebruiken en op muziek te dansen. Deze lessen zijn bestemd voor kinderen van 3½, 4 en 5 jaar en zijn een voorbereiding op de lessen klassiek ballet of jazzdans.

KLASSIEK BALLET

Klassiek ballet richt zich op esthetisch en verfijnd bewegen en dit vereist, ondanks de lichtvoetige stijl, een sterke dansdiscipline. De training van de ballettechniek wordt gegeven in groepjes van maximaal 19 leerlingen. Door dit betrekkelijk geringe aantal is het mogelijk om alle leerlingen individuele aandacht te geven en op verantwoorde wijze te corrigeren en te stimuleren.

SPITZEN

Dansen op spitzen vergt extra inspanning voor met name de rug, de knieën en de enkels. Daarom moet de techniek tijdens de lessen rustig worden opgebouwd. Het is van belang dat het aanleren van dansen op spitzen altijd onder deskundige begeleiding gebeurt. Om te mogen dansen op spitzen moet een leerling minimaal 3 jaar achtereenvolgend klassiek ballet hebben gevolgd en 12 jaar oud zijn. Dit zijn echter niet de enige voorwaarden. De docente klassiek ballet moet ook beoordelen hoe de individuele leerling zich fysiek tijdens de lessen ontwikkelt. Zij kijkt naar de kracht in de benen, voeten en de opstrekking van rug- en buikspieren.

KIDS DANCE, STREETDANCE / MODERN en MODERN JAZZ

Naast de lichaamstraining worden bepaalde bewegingsstructuren aangeleerd. De stijlen en technieken worden op eigentijdse muziek in dansvorm naar voren gebracht. Snelle, ritmische bewegingen bevorderen kracht, snelheid en zuiverheid. Langzame vloeiende bewegingen bevorderen souplesse, gratie en beheersing van het evenwichtsgevoel. Rekoefeningen zorgen ervoor dat de spieren langer worden. Modern Jazz is o.a. een uitstekende manier om bewegingsremmingen te overwinnen.

MODERNE DANS

Moderne dans wordt gegeven aan dansers vanaf 15 jaar. Kenmerk van de moderne dans is werken vanuit bewustwording en ontspanning van ons lichaam. We gaan uit van onze natuurlijke bewegingsmogelijkheden. Op deze manier vergroten we onze bewegingscapaciteit. Muziek zorgt voor ondersteuning en begeleiding in de danscombinaties.

DANSCONDITIE en PILATES IN BEWEGING

Is voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar. Onder begeleiding van muziek wordt gewerkt aan conditie, lenigheid en lichaamshouding. Deze lessen zijn voor iedereen te volgen. Na een verantwoorde warming-up worden de verschillende spiergroepen gestimuleerd. Deze training is uniek voor Ede en omgeving. Een (gratis) proefles is dé manier om hiermee kennis te maken. Ook geschikt voor diegenen die de danslessen volgen en een zo hoog mogelijk niveau willen halen.

Fotografie: Duco van Overschot