Mensendieck en Ballet

De Berichten, zaterdag, 29 augustus 2009 13:49

Mensendieck is een houdings- en bewegingstherapie. Verkeerde bewegingen en houdingen kunnen pijn veroorzaken. Bij deze therapie leer je een gezond bewegingsgedrag aan, waardoor klachten verdwijnen, verminderen of zelfs worden voorkomen. Je leert welke houding of beweging het beste is en je wordt actief betrokken bij de behandeling.

Bouwien Vermaat is na haar opleiding in 1981 lid geworden van de Nederlandse Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck. De Nieuwsbrieven van deze vereniging treft u aan op het publicatiebord van de Balletschool Annelies Marijs.
In de loop der jaren is Bouwien zich steeds meer gaan verdiepen in Mensendieck voor dansers.
Haar praktijkadres is Torenveld 32, 6715 GV Ede.

Dansen vergt veel van het lichaam en bewegingen van diverse danstechnieken kunnen belastend zijn als zij verkeerd worden uitgevoerd. Bouwien helpt je je techniek te verbeteren, jezelf te corrigeren en optimaal gebruik te maken van je eigen fysieke mogelijkheden. Als gediplomeerd oefentherapeut Mensendieck geeft zij je inzicht in je bewegingsgewoonten zodat je leert begrijpen waar je klachten vandaan komen. In haar werk doet ze af en toe een beroep op de kennis en ervaring van balletpedagoge Annelies Marijs.
Bel voor een afspraak of nadere informatie 0318 630 204.